Psoriasis hoofdhuid

Psoriasis hoofdhuid

Heeft u last van een schilferende hoofdhuid, vooral aan de haargrenzen aan het voorhoofd en bij de slapen? Dan kan het zijn dat u psoriasis heeft aan de hoofdhuid. Zowel bij mannen als vrouwen komt psoriasis aan de hoofdhuid vaak voor, in verschillende maten. Wanneer u last heeft van langdurige en ernstige psoriasis aan de hoofdhuid, kan dit op den duur leiden tot haaruitval. Psoriasis kan geen kwaad, maar kan er wel voor zorgen dat uw kwaliteit van leven achteruitgaat. U wordt bijvoorbeeld onzeker en durft bepaalde activiteiten niet meer te ondernemen. Er zijn echter wel oplossingen om uw psoriasis te verbeteren of te verbergen.

Wat houdt psoriasis aan de hoofdhuid in?

Psoriasis is een niet-besmettelijke huidaandoening, waarbij men vooral last heeft van jeuk, roodheid van de hoofdhuid en schilfers. De precieze oorzaak van psoriasis is tot op de dag van vandaag onbekend. Wel is bekend dat erfelijkheid een rol speelt. Hoewel psoriasis niet over zal gaan, kunnen klachten wel verminderd worden dankzij (medicinale) zalfjes en speciale shampoos op basis van koolteer.

Psoriasis aan de hoofdhuid is er in verschillende maten van ernst. Afhankelijk van deze ernst, kan de hoofdhuid erg gaan jeuken. Een natuurlijke reactie daarop, is om eraan te gaan krabben. Dit kan echter leiden tot een verergering van de klachten en zelfs wonden op de hoofdhuid. Hier kunnen weer littekens ontstaan, waardoor er geen haar kan groeien op die plekken. Het gevolg is dat u last kunt krijgen van een dunnere bos haar en (zichtbare) kale plekken. Dit in combinatie met de al bestaande psoriasis kan ervoor zorgen dat u schaamte heeft over de situatie op uw hoofd.

Oplossingen en mogelijkheden

Merkt u dat u bepaalde activiteiten niet meer durft te ondernemen, uit schaamte voor uw psoriasis en eventuele haaruitval? De eerste stap is om met de huisarts uw situatie te bespreken. Hij of zij zal u uitleggen wat u aan uw psoriasis kunt doen, om zo de klachten te verminderen. U kunt er ook voor kiezen om uw psoriasis en/of haaruitval te bedekken door middel van een pruik, haarwerk of haarstuk.

Al sinds jaar en dag helpen wij bij Haarwerken & Zo De Kroon vrouwen die lijden aan haaruitval en psoriasis. Ieder persoon is anders en heeft andere wensen qua haarwerk. U kunt uw wensen uiten bij een persoonlijk gesprek met de specialisten van Haarwerken & Zo De Kroon. Tijdens deze kennismaking nemen wij alle tijd voor u, zodat u rustig de tijd heeft om de verschillende pruiken, haarstukken en haarwerken te passen.

Daarnaast kunnen wij u ook verschillende shampoos en conditioners van Mediceuticals aanraden. Deze verzorgingsproducten zijn geschikt voor ieder type huid en haar, doordat ze zo pH-vriendelijk zijn. Indien u interesse heeft in een van onze diensten of producten, kunt u een persoonlijke afspraak maken. Voor meer informatie kunt u bellen naar 010-3168885. Wij zien u graag in onze SEMH-gecertificeerde salon!

Psoriasis hoofdhuid

Neem contact met ons op

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)