Hormonale haarproblemen

Hormonale haarproblemen

Heeft u last van haar dat steeds dunner wordt, en op den duur leidt tot kale plekken? En merkt u dat u hier last van krijgt? Bent u bijvoorbeeld onzeker over uw uiterlijk, en heeft dit gevolgen voor uw kwaliteit van leven? Het kan zijn dat u last heeft van hormonale haarproblemen, die zich uiten in haarverlies en soms zelfs kaalheid. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar, zodat u goed met uw haaruitval kunt leren leven.

Wat zijn hormonale haarproblemen?

Hormonale haarproblemen kunnen worden veroorzaakt door schommelingen van verschillende hormonen, zoals oestrogeen, testosteron, insuline en andere hormonen die de stofwisseling beïnvloeden. De huisarts kan met een bloedonderzoek bepalen welke hormoonbalans is verstoord en hoe deze weer verbeterd kan worden. Sommige hormonale haarproblemen zorgen ervoor dat haar dat is uitgevallen niet meer terug zal groeien. Andere haarproblemen die met hormonen te maken hebben, zorgen slechts voor tijdelijke haaruitval. Het is dus belangrijk om te weten welk hormoon schuldig is, zodat u weet wat u eventueel aan uw haaruitval kunt doen.

 • Oestrogeen: u hoort vaak dat vrouwen tijdens of na de zwangerschap veel last hebben van haaruitval. Gedurende de zwangerschap stijgt het oestrogeengehalte namelijk, maar na de bevalling zal deze weer dalen. Vrouwen in de overgang hebben last van een dalend oestrogeengehalte. Hierdoor zal de haardos wat dunner worden.
 • Testosteron: sommige vrouwen hebben last van een verhoogd testosterongehalte. Onze haarzakjes zijn echter gevoelig voor het mannelijke hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). Dit hormoon laat namelijk de haarzakjes krimpen, waardoor er dunnere en kortere haren uit kunnen groeien. Hoewel het bij vrouwen bijna nooit leidt tot een verschuiving van de haarlijn of volledige kaalheid, kunnen de kale plekken wel zichtbaar zijn door de dunne haardos.
 • Insuline: dit hormoon wordt in de alvleesklier aangemaakt en regelt de glucosewaarden in het bloed. Het zorgt echter ook voor de aanmaak van oestrogeen en testosteron. Zijn die hormoonbalansen niet meer in balans, dan kunnen de hogere insulinewaarden in het bloed leiden tot haaruitval.
 • Schildklierproblemen: de hormonen die in de schildklier worden aangemaakt, regelen de stofwisseling en hebben daardoor effect op ons hele lichaam – ook het haar. Als u last heeft van andere symptomen, zoals nagels die snel breken, vermoeidheid en een droge huid, dan kan uw haaruitval te wijden zijn aan een te traag werkende schildklier.

Oplossingen en mogelijkheden

De eerste stap is om met de huisarts uw situatie te bespreken. Vaak kunnen medische oorzaken behandeld worden, zoals met een ander eetpatroon. Andere oorzaken, zoals een verhoogd testosteron, kunnen ervoor zorgen dat de uitgevallen haren niet meer terug zullen groeien. In dat geval kan een pruik, haarstuk of haarwerk een oplossing zijn.

Al sinds jaar en dag helpen wij bij Haarwerken & Zo De Kroon dames die lijden aan haaruitval en mannelijke kaalheid bij vrouwen. Ieder persoon is anders en heeft andere wensen qua haarwerk. U kunt uw wensen uiten bij een persoonlijk gesprek met de specialisten van Haarwerken & zo. Tijdens deze kennismaking nemen wij alle tijd voor u, zodat u rustig de tijd heeft om de verschillende pruiken, haarstukken en haarwerken te passen.

Wij willen er graag voor zorgen dat uw haarwerk volledig voldoet aan uw wensen en letten goed op de kwaliteit van de pasvorm, het materiaal waar het haarwerk van is gemaakt, de vezel en de kleur. Maak uw wensen kenbaar en samen met u zullen wij ervoor zorgen dat u binnen de kortste keren met een mooie pruik, mooi haarstuk of haarwerk de deur uitloopt.

Indien u interesse heeft in een van onze diensten, kunt u een persoonlijke afspraak maken. Voor meer informatie kunt u bellen naar 010-3168885. Wij zien u graag in onze SEMH-gecertificeerde salon!

hormonale haarproblemen

Neem contact met ons op

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres

  Uw postcode

  Uw woonplaats

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)